Συμπτώματα εγκυμοσύνης - ασφαλείς ενδείξεις

Οι ασφαλείς ενδείξεις μιας εγκυμοσύνης

Στις μέρες μας η επιστήμη είναι σε θέση να εξακριβώσει ταχύτατα, όχι μόνο την πιθανότητα εγκυμοσύνης αλλά να προσδιορίσει και την εβδομάδα της σύλληψης.

Παραδοσιακοί τρόποι

Πριν την έλευση του υπερήχου ο γιατρός μπορούσε ο γιατρός ν' αναγνωρίσει το νωρίτερο μετά από 8 βδομάδες, από τον τρόπο της μεταβολής της μήτρας, αν η μεταβολή αυτή έγινε λόγω εγκυμοσύνης. Αν σε μια νέα εξέταση, μετά από 4 ως 6 βδομάδες, διαπιστωνόταν ότι η μήτρα μεγάλωσε κι άλλο, τότε μια εγκυμοσύνη ήταν πολύ πιθανή.

Τα βιολογικά τεστ

Μια άλλη μέθοδος ήταν η ανίχνευση της ουρίνης της εγκύου, μια ορμόνη που εκκρίνεται, σε ελάχιστες ποσότητες, ακόμη και στο πρώτο στάδιο της εγκυμοσύνης. Γινόταν με ένεση σε πειραματόζωα από τα ούρα της εξεταζόμενης, κι απ' την αντίδραση τους διαπιστώνοτανι αν τα ούρα περιείχαν την ορμόνη αυτή.

Επίσης χρησιμοποιούσαν τις ορμόνες σε δισκία και αργότερα χημικά τεστ με ποσοστό λάθους ένδειξης 5 - 10%

Σ' όλα τα τεστ που γινόντουσαν παλαιότερα, όταν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, υπήρχε κάποια αβεβαιότητα.. Όταν όμως η απάντηση ήταν θετική, δεν υπήρχει καμιά αμφιβολία ότι η γυναίκα ήταν έγκυος.

Σύγχρονη ιατρική

Στην σημερινή εποχή υπάρχουν τα τεστ εγκυμοσύνης τα οποία έχουνε απειροελάχιστη πιθανότητα λάθους,τα βρίσκουμε σε όλα τα φαρμακεία και χρησιμοποιούνται από την επόμενη κιόλας μέρα της καθυστέρησης της περιόδου.

Πόσο ακριβή είναι τα αποτελέσματα των τεστ εγκυμοσύνης;

Τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης υποστηρίζουν πως δίνουν 99% ακριβή αποτελέσματα από την πρώτη μέρα της καθυστέρησης. Τα τεστ θεωρούνται αξιόπιστα όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο με καθυστέρηση μιας εβδομάδας μετά από την ημέρα που αναμενόταν η περίοδος. Αν χρειάζεται να γνωρίζεις νωρίτερα απευθύνεσαι στον γιατρό σου που θα σε παραπέμψει για εξετάσεις αίματος.

Υπάρχει τρόπος να είμαι 100% σίγουρη αν είμαι ή δεν είμαι έγκυος;

Η β χοριακή γοναδοτροπίνη (bCG) είναι η ορμόνη της εγκυμοσύνης, η οποία παράγεται από τον πλακούντα με την πραγματοποίηση της εμφύτευσης του ωαρίου, 1 εβδομάδα περίπου από την γονιμοποίησή του. Η εξέταση αίματος που ανιχνεύει την χοριακή γοναδοτροπίνη είναι απολύτως αξιόπιστη και μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο. Διαρκεί όσο και μια απλή εξέταση αίματος και τα αποτελέσματά της βγαίνουν σε περίπου 1 ώρα.

Ψαχνετε για

Πώς υπολογίζουμε τις γονιμες μερες